Het is tijd!!! Tijd om de wereld te laten stralen! Doet u mee? Interview met Clara Welten

Het is tijd!!! Tijd om de wereld te laten stralen! Doet u mee? Interview met Clara Welten

Clara Welten: Een reis door haar leven, haar boeken en haar seminars en hoe deze u kunnen helpen eindelijk vrij te zijn en uw innerlijke gloed te ontplooien

Een reis door haar leven, haar boeken en haar seminars en hoe deze u kunnen helpen eindelijk vrij te zijn en uw innerlijke gloed te ontplooien. Clara Welten is meer dan alleen een schrijfster. Ze is een vrouw met een indrukwekkende levensverhaal, gekenmerkt door oprechtheid, moed en een onwankelbaar geloof in de kracht van menselijkheid. Geboren in de voormalige DDR in een oppositionele christelijke familie, werd ze al vroeg geconfronteerd met de uitdagingen van onderdrukking en surveillance. Deze ervaringen hebben haar diepgaand beïnvloed en vormden de basis voor haar streven naar authenticiteit en vrijheid.

Haar reis bracht haar na enige tijd in het buitenland terug naar Duitsland, en wel naar Berlijn, waar ze haar roeping vond: de dieptepsychologie en spiritualiteit te onderzoeken en te onderwijzen. Als oprichter en directeur van het "Welten Instituut voor Dieptepsychologie en Spiritualiteit" heeft ze talloze mensen geïnspireerd en begeleid. Haar carrière weerspiegelt zich in haar boeken, die een brug slaan tussen spirituele inzichten en dieptepsychologische inzichten.

In het hier gepubliceerde persoonlijke gesprek geeft Clara Welten inzicht in haar gedachten en motivaties. Ze spreekt over haar jeugd, gekenmerkt door oppositie tegen het regime en de drang naar oprechtheid. Haar vroege liefde voor literatuur en schrijven was een uitlaatklep voor haar gevoelens en gedachten. Ook vandaag de dag is schrijven een essentieel onderdeel van haar leven, evenals haar betrokkenheid bij sociale rechtvaardigheid en menselijkheid.

Haar nieuwste boek "We zijn vroedvrouwen van het licht! Hoe reizen in reïncarnaties je bestaan verlichten" is een manifest voor menselijkheid in een tijdperk van angst en onzekerheid. Het nodigt de lezers uit om op reis te gaan door de spirituele dimensie van het leven en hun eigen goddelijke essentie te herkennen. Clara Welten deelt niet alleen theoretische kennis, maar ook meeslepende verhalen van mensen die diepgaande inzichten hebben opgedaan door deze methoden. Haar duidelijke en invoelende taal maakt het boek tot een inspirerende lezing voor iedereen die op zoek is naar zijn ware bestemming.

"Toen ik opgroeide, werd mijn wereld gedomineerd door de DDR en een familie die zich verzette tegen het regime. Mijn vader, een kerkmusicus, leefde het christelijke geloof in een tijd die dergelijke overtuigingen niet graag zag. We werden bespioneerd door de Stasi, en al vroeg leerde ik de waarde van oprechtheid kennen. Vrienden werden vervolgd, en ik kon niet zwijgen. Schrijven werd mijn uitlaatklep. Op mijn dertiende vulde ik al pagina's met mijn gedachten en observaties. Toen we uiteindelijk in 1983 naar het Westen werden vrijgekocht, begon er voor mij een nieuw tijdperk.

Na enkele jaren in Frankrijk leidde mijn pad me uiteindelijk naar Berlijn, waar ik me wijdde aan de dieptepsychologie en spiritualiteit. Ik richtte mijn eigen instituut op en begon boeken te schrijven die de verbinding tussen deze twee werelden onderzochten. Mijn nieuwste werk, "We zijn vroedvrouwen van het licht!", ontstond uit de noodzaak om licht te brengen in de duisternis van de huidige tijd. Tijdens een meditatie zag ik de kruisiging van Jezus en realiseerde ik me dat we allemaal geroepen zijn om het licht in de wereld te brengen. Ik besefte dat we zelf actie moeten ondernemen.

In mijn boek vertel ik de verhalen van 17 mensen die door spirituele praktijken genezing en inzicht vonden. Deze verhalen zijn niet alleen fascinerend, maar ook wetenschappelijk onderbouwd en bieden praktische richtlijnen voor de lezers om zichzelf beter te begrijpen en in contact te komen met hun spirituele aard. Ik benadruk het belang van moed en zelfreflectie, die nodig zijn om onze innerlijke demonen te overwinnen en het innerlijke licht te herkennen. Door ons bezig te houden met onderwerpen als karma en reïncarnatie kunnen we een diepere verbinding met onszelf en de spirituele wereld tot stand brengen.

Mijn boek is gericht op alle mensen, ongeacht geslacht of achtergrond. Het herinnert ons eraan dat we allemaal het potentieel hebben om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen door ons innerlijke licht te erkennen en te ontplooien. Deze verhalen zijn een uitnodiging om op reis te gaan naar zelfontdekking en spiritueel inzicht. Het is mijn hoop dat mijn woorden en de verhalen in mijn boek mensen inspireren om hun eigen licht te herkennen en het naar de wereld te dragen."

Naast haar boeken biedt Clara Welten ook seminars aan die tot doel hebben alledaagse spiritualiteit te ontwikkelen en de verbinding met de spirituele wereld te versterken. Haar seminar "Helderzien - Helder voelen" is een uitnodiging om uw perceptieruimte te verruimen en bewust verbinding te maken met de geestelijke wereld. Door praktische oefeningen en meditaties leren deelnemers hun intuïtieve vaardigheden te gebruiken en zich veilig en zelfverzekerd in de wereld te bewegen.

Een ander aanbod van Clara Welten is de opleiding in Integratieve Therapie als Psycho-spirituele Zielbegeleiding. Deze opleiding van tweeënhalf jaar biedt een uitgebreid gereedschap voor therapeutisch werkende mensen die geïnteresseerd zijn in de dieptepsychologische en spirituele dimensie van het menselijk bestaan. Clara Welten hecht daarbij bijzonder belang aan de individuele ontwikkeling van elke deelnemer en ondersteunt hen bij het ontplooien van hun eigen vaardigheden en mogelijkheden.

Als aanvulling op het boek vindt u hier ook een chakra meditatie. Clara Welten is werkelijk een fascinerende persoonlijkheid, wiens levenswerk verder reikt dan haar boeken en seminars. Ze belichaamt de kracht van oprechtheid en de schoonheid van menselijkheid in al haar facetten. Door haar werk inspireert ze mensen over de hele wereld om op reis te gaan naar zichzelf en het licht in henzelf te ontdekken.

Zurück zum Blog